fredag den 6. april 2012

Maling med akvarelfarve

Pålægning af farver på stempleaftryk kan ske på forskellig vis - også med akvarelfarve.

Til pålægning af disse farver er anvendt to teknikker: "Lag på lag" - hvor der males et lag der får lov at tørre helt op inden der lægges et nyt lag, samt "vådt i vådt" hvor farverne "blandes på papiret".
Lag på lag:
Lag på lag er anvendt på kyllingen.


Der males med i alt 3 lag der hver får lov at tørre helt inden det næste lægges. Farven blandes således at der er meget vand og kun ganske lidt farvepigment; hvor ved første lag kun lige givet fornemmelsen af, at kyllingen er gul. Næste lag påføres en smule mere farvepigment, ligeså gør lagtet efter. Der males ikke helt ud til højre kant, idet jeg vil have venstre side til at fremstå som lidt mørkere (skygge). Det sidste lag gives kun i venstre side - en ganske lille smule umbra (brunlig) for at give lidt dybde og understrege skyggesiden.Kyllingens hoved har nu fået to lag; der tørrer helt op fra lag til lag.
På det første billede har kyllingen fået 3. lag, som er en umbra, der kun er malet med i venstre side, samt lige på nederste højre kind.

Her er også illustreret vådt i vådt (læs nedenstående). På en vandvåd underflade fordeles den gule og blå farve. når de blandes fremkommer den grønne farve.Vådt i vådt:

Ved teknikken vådt i vådt kommer akvarelmaling virkelig til sin ret - det er nu det bliver rigtig sjovt;-)For at vise hvad der sker er teknikken vist ved nogle "zigzagger" malet i hånden. Første zigzag: farve pålagt på tørt papir; anden zigzag: farve pålagt vådt (vand) papir.

zigzag 1.


zigzag 2.Ægget er lavet ved at male hele det område der ønskes farvelagt med vand: baggrund af ægget (ikke blomster). Så snart det er malet, dyppes penslen i den gule farve der lægges ud i prikker rundt på den ene halvdel af ægget. Penslen renses for maling og dyppes nu i den blå maling, som lægges på den anden halvdel af ægget. Med en ren, let våd pensel, fordeles malingen nu ud; der hvor gul og blå mødes, fremkommer nu den smykkeste grønne farve.


Kyllingen sat på en lille gaveæske med påskeæg.
Se på min blog, hvordan den er lavet, samt se endnu flere billeder.
Materialer anvendt:
Knapper 451210
Glue Dots "Hook and Loop" 025913
Papir Gardenparty Paper Pad Tilda 480265
Tegneblok "Letraset 970159
Stempelpude sort 510484
Akrylklods
Figurstanse/tang 080056
Klæbepuder 220581
Taperunner Mystik 653578
Watercolor rejseskrin 188842
 Stempel med kylling: "Påsketittit" 510245Rigtig dejlg scrap påske til Jer alle/Silotte

                                                   

             Ingen kommentarer:

Send en kommentar