fredag den 6. april 2012

Kom godt i gang med at stemple

For at komme godt i gang med at stemple, skal værktøjet også være i orden. Der er altid lidt investeringer til en ny hobby, så kom man også godt i gang.
Til stempling skal man start med at investere i lidt stempler, Panduro Hobby har forskellig slags. Stempler på træklods, som er klar til brug.
Silikone stempler, hvor man skal have en akryl klodse til at sætte stemplet på for at stemple. Akryl klodsen gør det let at se hvor du stempler, så emnet komme lige på papiret. Silikone stemlper kommer i mange motiver og Panduro Hobby har rigtig mange lækker .
Så er der umonteret stempler, som er lavet i gummi og er billig at købe. Her har Panduro Hobby også mange lækker, bl.a. sæt med flere stempler. Disse stempler skal monteres før brug.


Stemplerne skal montere på EZ mount:
1. Start med at pusle lidt med dine stempler, så de stempler du skal have monteret ligger så tæt så mulig, uden at ligge over hinanden, for så rækker et stykke EZ mount meget langt.
2. EZ mount har 2 sider, den ene er lidt glat, som brugs til at sætte stemplet på akryl klodsen, når du har monteret stemplet.Den anden side er meget klistret og det er her stemplerne skal monteres. Gummi på stemplerne skal være rent og monteres så på den klistrede side af EZ mount. Klip derefter med en god saks motiverne ud. Først groft og så fint helt ind til motiv uden at klippe i motivet. Saksen bliver meget klistret under udklipningen og kan rengøres med rense benzin undervejs og efterfølgende.


Så er du næste klar til at stemple :


Montere dit stemple på akryl klodsen og find papir frem til at stemple på. Som du kan se hos de andre Panduro designer er der forskelligt papir, alt efter hvad du vil farvelægge med. Hvis du som, jeg farvelægger med akvarel farve blyanter, så skal du have en akvarel blok, max 300 gram og en sort stemplepude der er vandfast, som Versafine.


Ligge stemplet med motivet op ad på bordet og dup stemplesværten på til hele motivet er lægget. Sætte stemplet forsigtigt på akvarelpapiret og tryk stemplet mod papiret. Ved tryk af store stempler, så stå op og tryk hele din vægt ned i stemlpet, så du for et flot jævnt tryk.
Lad trykket tør lidt før farvelægningen, så sværten er hel tør, evt. med en varmepistol.
Så er du klar at farvelægge:
Find mønsterpapir og karton frem og farvelæg dit stempltryk efter farverne i papiret.
God fornøjelse. Connie / HavejePss, du kan se mere til kort på min blog: haveje


Jeg har brugt følgende materialer:
Umonterede stempler ”Børn” 510277
Stemplsværte Vrsafine black: 510484
Akryl klodse 102x152x10: 510907
EZ mount A4 ark: 510995
Akvarelblok : 677935
Akvarel farveblyanter. 244467
Til kort:
Designblok ”Crowded Attic” : 360779
Designblok ”Ensfarvet Forårsfarver”: 360342
Jutesnor: 300608
Designark ”Tickets & words”: 360897
Form stickers Alfabet : 451213
Stempelpude Distress Walnut: 510465

Ingen kommentarer:

Send en kommentar