fredag den 20. januar 2012

Valentines day..!!!!!!!

Så er det endelig blevet fredag og tid til, at vi kommer med et nyt konkurrence tema.

Denne gang er det :


Historien om Sct. ValentinDen Valentin, man normalt forbinder med Valentinsdag var helgen og levede i antikkens Rom i 200-tallet. Dengang forfulgte Rom de kristne, og Sankt Valentin blev dømt til døden, fordi han hjalp andre kristne på flugt. Eller, som en anden legende fortæller, viede soldater, der havde ægteskabsforbud.
Mens Valentin ventede på at blive halshugget, blev han gode venner med sin fangevogters blinde datter, som det ved et mirakel lykkedes Valentin at gøre seende. De to havde knyttet så tætte bånd, at den dødsdømte efterlod et meget kærligt afskedsbrev til veninden, signeret ”Din Valentin”.

Valentinsdag er en lige så stor begivenhed som jul og påske i USA, men den begynder i det gamle Rom med fejringen af Juno – gudinden for kvinder og ægteskab - den 14. februar - og Lupercalie-festen dagen efter, hvor det var en tradition at lade byens unge mænd og kvinder danne par under hele festen. De unge blev parret via lodtrækning, og mange af dem blev vist nok forelskede og senere gift som et resultat af kærligheds-lotteriet.

Da kristendommen senere blev den eneste tilladte religion i Rom, forsøgte præsterne at udrydde alle de hedenske fester ved at erstatte dem med fejringen af helgener. Så 14. februar blev til Sankt Valentinsdag.

I middelalderens England og Frankrig troede man, at fuglene begyndte at søge mage i midten af februar, og derfor blev det en tradition at sende kærlighedsbreve og gaver til sin elskede. Englænderne fandt senere på at trække lod og vælge deres ”Valentine” på samme måde som i det gamle Rom.

Valentine i dag
Valentinsdag fejres ikke længere i den danske katolske kirke, så det er en ren folkelig festdag, en hyggelig tradition og en kærkommen lejlighed til at give sin kæreste en lille opmærksomhed og vise, at vi holder af ham eller hende.

Designteamet har derfor lavet 5 forskellige ideer til, hvordan du kan bruge Valentines Day til, at forsøde livet for en du holder af.

Vi håber, at I kan lide ideerne og at I lader jeg inspirere af dem.

Vi glæder os så meget til, at se jeres Valentines Day projekter, der som altid skal oploades ved den lille søde blå frø.

God scrappelyst
Dorte aka dot-scrap

1 kommentar:

  1. Så er der linket til konkurrencen på min blog og mit kort er indlæst, så nu kan jeg jo blot krydse fingre ;o)

    SvarSlet