fredag den 11. marts 2011

Blomster lavet med punches/standsejern

Charlotte Ravn

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med punches/standsejern og har samlet på dem i mange år efterhånden. Før jeg begyndte at scrappe, lavede jeg masser af kort med punchede blomster i alle mulige afskygninger. Her har jeg brugt to forskellige størrelser af den samme blomsterpunch til, at lave en fyldig blomst med og vil vise hvordan jeg gør.

Jeg standser 2 blomster af hver størrelse ud. Her har jeg brugt det lækre papir Bella Rosa fra Riddersholm Design. Det er forøvrigt også en god måde, at få brugt nogle af alle de rester, du som scrapper ofte får, når du laver layouts.

Jeg sværter kanterne med Distress ink. Her følger lige en lille kort forklaring på, hvordan jeg sværter og hvordan jeg undgår skarpe kanter.
Du skal bruge et glat underlag, fx et stykke genanvendeligt bagepapir fra supermarkedet, et ink blending tool og selvfølgelig Distress ink i den farve du ønsker. Læg dit papir/udstandsning på bageunderlaget og kom godt med sværte på dit Ink Tool, sæt det  på bagepapiret ved siden af det emne du vil sværte og bevæg det i cirkelbevægelser ind over kanten på dit emne. Så får du en pæn sværtet kant, uden skarpe kanter fra svampen på applikatoren. Start med den lyse farve, hvis du vil bruge mere end en farve. Du kan også bare holde dit tool og papir i hver sin hånd og køre langs kanten, hvis du ønsker den effekt. Prøv at leg med teknikkerne på nogle rester og find frem til det du bedst kan lide.

Tilbage til blomsterne - Panduro har et smart lille penalhus med værktøj og det er dette jeg har brugt til blomsterne. Jeg krøller hvert enkelt kronblad over bonefolderen, ligesom når du krøller gavebånd over kanten på en saks. (Jeg ville lige skåne jer for synet af min grimme eksem negl, som derfor er bortcensureret! )

Bagefter lægger jeg blomsterne på et stykke tykt mosgummi. Med et let tryk med embossingpennen, kører jeg rundt helt ude ved kronbladene og får derved en flad bund i midten.

Så limer jeg alle fire blomster forskudt sammen med en lile klat Panokit Quick glue i midten.

Når limen er tør, prikker jeg hul gennem alle fire lag med en syl/piercingtool.

Sæt en brads i midten og blomsten er færdig. Du kan også lime en knap på i stedet for at sætte en brads i.

Her har jeg brugt to blomster til en lille dåse og et kort. Papiret er igen fra Bella Rosa serien, som kan købes i Panduro sammen med de hvide etiketter og blonden. Jeg har brugt rub-ons bogstaver til teksten på dåsen og endnu ikke sat tekst på kortet. Det venter jeg med til jeg ved om sættet skal bruges til et bryllup, en fødselsdag eller noget andet.

Blomsten sidder i låget på dåsen og er limet på.

Du kan se et andet eksempel på blomsterne på mit julelayout
Rigtig god weekend!

Følgende materialer er brugt:
Figurstans 3 st Daisy - 512929
Stempelpude Distress ink - 510466
Ink Blending Tool - 510469
Værktøjssæt til papirhobby - 515202
Brads - 061689
Etiketter - 653568
Metaldåse 9,5 cm - 820430
Blonde Bomuld hvid - 309146

2 kommentarer:

  1. De er rigtig søde og dejligt at du viser hvordan;)

    Knus og kram herfra

    SvarSlet
  2. Nydelige ting du har laget. :)

    Ha en fin dag.

    SvarSlet